marți, 30 iulie 2013

Epidemii (geo)politice

În ciocolata ucraineană ruşii au găsit „EUROINTEGRIN” – o substanţă periculoasă pentru regimul actual din Rusia, care poate provoca un virus cu potenţial letal pentru planurile geopolitice ale Moscovei în regiune.

Adineaori, acelaşi agent patogen a fost depistat şi în mai multe produse de la noi: vin, carne, fructe, legume etc. El se mai conţine şi în produsele georgiene, inclusiv, apa minerală.

Pe lângă efectul direct, geopolitic, virusul poate avea şi consecinţe indirecte. Pe termen lung, sistemul politic din Rusia, ar putea tinde spre deschidere, iar aceasta, chiar, nu face parte din calculele actualilor locatari de la Kremlin.

În regim de urgenţă specialiştii din structurile abilitate elaborează şi testează vaccinul „ANTIVILNUSIN”, care cunoaşte o multitudine de variante adaptate condiţiilor locale. La noi se încearcă câteva preparate: „TRANSNISTRIN”, „GĂGĂUZIN”, „ORTODOXICICLINĂ”(ORTODOXIN), „NOSTALGHIN”, „ROMÂNOFOBIN” ş. a.

Se mai practică infuzii din ciuboţica, umbra, gura şi coada unor actuali sau foşti lideri politici. Se testează şi alte ingrediente naturale din flora şi fauna politică autohtonă.

Se administrează cetățenilor utilizând metode şi tehnici cu efect manipulativ folosind atât mijloacele tradiţionale de comunicare cât şi noile media sub formă de „analize”, „discursuri”, „dezbateri” etc., care se aplică pe locurile vulnerabile.

Sunt indicate şi frecţiile uşoare sub forma unor altercaţii parlamentare, dar şi intervențiile mai dure din timpul mitingurilor, protestelor şi acţiunilor de nesupunere civică.

Se mizează pe efectul cumulativ al măsurilor de prevenire şi combatere a maladiei.

Urmare a tratamentelor intensive, pacientul poate simţi o mâncărime neplăcută pe anumite porţiuni ale corpului, dar şi la nivelul pielii.

Judecând după reacţiile oficialilor de la Chişinău, dar şi recomandările specialiştilor în materie, unicul remediu rămâne (ca şi în bancul cu Hondurasul): Nu vă scărpinaţi!

Oare vom  rezista?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facerea (Geneza)

 …Împăratul Estului i-a mângâiat pe cap și le-a spus: creşteţi, înmulţiţi-vă, băgați zâzanie şi cârmuiți! Unul - pe stânga, altul - pe dreap...