sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Groapa animalelor sau câteva întrebări pentru M. Ghimpu şi PL.

Groapa animalelor sau câteva întrebări pentru M. Ghimpu şi PL.

Uimeşte insistenţa obsesivă cu care M. Ghimpu îşi sapă propria groapă, a PL- ului, dar şi a speranţelor în „adevărata schimbare”.

Câteva întrebări care îmi vin în minte acum pentru dl. M. Ghimpu şi adepţii PL:

Credeţi că în varianta de alegere al Preşedintelui cu 51 de voturi, în situaţia de astăzi, rolul PL-ui în elaborarea şi promovarea politicilor va creşte? Nu puteţi, cumva, cădea din ecuaţii?

Ce forţe politice mai degrabă se vor putea uni? Ce vă spun sondajele şi ultimele alegeri? De pe ce parte a eşichierului politic vor fi ele? Ce orientare geopolitică vor avea aceste forţe?

Dl. M. Ghimpu afirma recent la o televiziune, că aflarea la putere presupune posturi, care permit promovarea politicilor. De acord!
Dle. Ghimpu, de ce, atunci, aţi cedat funcţia care vă revine în conjunctura creată, cea de prim-vicepreşedinte al Parlamentului? Dar mai ales: Cui a-ţi cedat-o!?

Nu vă este teamă că o astfel de “schimbare până la capăt” va pune capăt schimbării?

În timp ce reflectaţi vă aduc un banc (puţin adaptat). Sper să vă ajute:

Într-o groapă săpată de vânători au nimerit Ursul, Lupul (care nu e Lupu), Mistreţul şi Vulpea.

Peste un timp vieţuitoarelor pădurii li s-a făcut foame. Au hotărât să fie sacrificat cineva.

În căutarea unei modalităţi cât mai democratice de selectare a victimei, le-a fost de folos o sticlă agăţată de blana (mâneca) Mistreţului.

Au decis să rotească sticla, care la oprire va indica personajul ce urma să fie devorat. La prima încercare sticla arată către Vulpe. Mistreţul sare ca ars, spunând că el nu poate admite ca buna sa prietenă şi cumătra Ursului să fie sacrificată.

Ursul şi Lupul, văzând ardoarea Mistreţului nu au stat să-şi pună mintea cu el. Au mai rotit sticla. De data aceasta ea indică spre Mistreţ.

Atunci Vulpea abia stăpânindu-şi bucuria face către el:

- Nu ce, dragă, ai rupt cuiul?!…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facerea (Geneza)

 …Împăratul Estului i-a mângâiat pe cap și le-a spus: creşteţi, înmulţiţi-vă, băgați zâzanie şi cârmuiți! Unul - pe stânga, altul - pe dreap...